In Het Laatste nieuws Veiling werken voor Huntington Liga

Griet Goeminne in het laatste nieuws, veiling kunst

Beeldhouwklas van Academie veilt kunstwerken voor Huntington Liga: “Verschillende leerlingen hebben van dichtbij met de ziekte te maken”

De afdeling Beeldhouwen van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Turnhout organiseert zaterdag een kunstveiling ten voordele van de Huntington Liga. Het idee ontstond omdat de dochter van één van de leerlingen aan de ziekte lijdt. “Ik heb al zoveel steun gehad aan de Liga. Nu wil ik iets terugdoen”, vertelt Greet De Rop.

230 kunstwerken

De initiatiefnemers mikten vooraf op zo'n 130 werken, maar het zijn er 230 geworden. "Niet alleen van leerlingen, ook van gerenommeerde kunstenaars. Zo worden werken geveild van Hans Segers, Griet Goeminne en Marc de Roover " vertel Sonja Thijs.

 

Een bedrag dat ze wille inzamelen met de kunstveiling hebben de initiatiefnemers niet voor ogen. "Het feit dat zoveel mensen zich hiervoor inspannen, is al een succes op zich." zegt Greet de Rop. " En elk bedrag is goed om de liga te ondersteunen. Op die manier kan ik iets terugdoen, want ik heb al enorm veel steun aan hen gehad. ik kan dag en nacht bij hen terecht voor advies, en de liga organiseert oog activiteiten voor mantelzorgers of voor patiënten zelf. Binnenkort is er een patiëntenweekend. Dan kunnen mensen die nog niet te ver geëvolueerd zijn op weekend gaan.

 

Bron: Het Laatste Nieuws: