Terugblik op Artist Meeting 2024 Wat een rollercoaster

Op donderdag 22 augustus, de verjaardag van mijn oudste dochter, arriveerden we in Knokke, zonder te weten wat ons te wachten stond. Dit was het moment waar ik me zo lang op had voorbereid: mijn eerste grote tentoonstelling, waarin ik mezelf aan het grotere publiek mocht presenteren.
Tot de laatste dag werkte ik aan de details: het maken van een QR-code, het ontwerpen van flyers, het controleren van ophangsystemen, het drukken van stickers, en zelfs het strijken van kledij.
Meteen na aankomst begonnen we met het ophangen van de kunstwerken, met de hulp van onze vriendelijke buurman Rik, die gelukkig zijn laser bij zich had. We ontmoetten ook de lieve kunstenares Kaat, die naast ons stond en konden uiteindelijk ontspannen en genieten van deze 4-daagse. We bevonden ons in de Margritte zaal.

Kunst gaat niet om de awards die je kan winnen en of het geld dat je er mee kan verdienen.

Het werd me snel duidelijk dat je je eigen stem naar buiten mag brengen. Dat je die niet hoeft aan te passen, omdat de kunstwereld het zou aanvaarden, begrijpen en of beoordelen. Kunst is datgene tot expressie brengen, wat in je leeft. Vrij en los van alle verwachtingen en conditioneringen. Vrij om gecreëerd te worden.

Ik heb geleerd, dat kunst voor iedereen beschikbaar mag zijn. Daarom maak ik prints en binnenkort ook canvassen van mijn originele werken. Kunst is om te delen en van te genieten.

Ik wil iedereen dan ook uitvoerig bedanken om zo massaal aanwezig geweest te zijn en in het bijzonder mijn familie om dit moment met me te delen. Familieleden die ik al een tijdje niet meer gezien had. De liefde was enorm voelbaar.

Dank je wel !!